...
kinga: Współczynnik kierunkowy prostej równoległej do prostej o równaniu 3x − 2y = 5 jest równy
A)−33 B)23 C)32 D)−2
29 sty 16:10
Mila:
Zapisz równanie w postaci kierunkowej, podałam w innym wątku.
y=...
29 sty 16:28
kinga: nie umiem tego...
29 sty 16:53
Mila:
To masz problem z maturą.
3x − 2y = 5 /−3x⇔
−2y=−3x+5 /:(−2)
y=ax+b, a− współczynnik kierunkowy prostej
Czyli która odpowiedź?
29 sty 16:59
mikolaj: c?
29 sty 17:05
kinga : mi wyszlo b...
29 sty 17:06
kinga : to jak to wkoncu powinno byc?
29 sty 17:07
Mila:
Kinga
Jaka liczba jest przed x−em?
29 sty 17:10
kinga : 3/2
29 sty 17:15
Mila:
Czyli odp. C
29 sty 17:17
kinga : ok
29 sty 17:18