matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomózcie
hym:
dla jakiej wartości parametru m wartosc wyrażenia jesta równy 0? a)
1
2
−
1
3
+m b) 3
1
2
−1
1
6
+
7
3m
c) 1
1
2
−
2
3m
−0,75
23 lis 15:53
Godzio:
każde z tych wyrażeń przyrównaj do 0 dla przykładu zrobie b
1
1
7
3
−1
+
=0
2
6
3m
21
7
7
−
+
=0
6
6
3m
14
7
+
=0
6
3m
7
7
=−
/ *3m / :7
3m
3
7
=3m /:3
7
1
=m
3
23 lis 17:24
Godzio:
każde z tych wyrażeń przyrównaj do 0 dla przykładu zrobie b
1
1
7
3
−1
+
=0
2
6
3m
21
7
7
−
+
=0
6
6
3m
14
7
+
=0
6
3m
7
7
=−
/ *3m /
−7)
3m
3
7
−
=3m /:3
7
1
−
=m
3
23 lis 17:25
Godzio:
tam miało byc : (−7)
23 lis 17:25
hym:
dzieki serdeczne
23 lis 18:13