FUNKCJE
JULKA:

MOŻE KTOŚ POMÓC.? PROSZĘ : )
Zad.1
[RYS. NA GÓRZE]
Uzupełnij graf tak, aby opisywał funkcję
f, która danej liczbie ze zbioru A przyporządkuje
liczbę jej dzielników.
a) podaj dziedzinę i zbiór wartości funkcji
f.
b) Przedstaw funkcję
f w tabelce, za pomocą zbioru uporządkowanych par liczb oraz za
pomocą wykresu.
Zad. 2
Podaj przykład przyporządkowania,które związane będzie:
a) z korzystaniem z internetu
b) z lekcja matmy
c) z zakupami w sklepie
d) z zawodami szkolnymi.
Które podporządkowanie jest funkcją?
BŁAGAM O POMOC W TYCH 2 ZADANIACH 
23 lis 15:31
JULKA: Proszę o odpowiedź
23 lis 21:06
BiebrzaFun :

a)
D=A
Z
w={2,4,6}
b) f(x)={(2;2),(3,2),(5,2),(6,4),(10,4),(11,2),(12,6)},zaznacz te pkty w ukł.wsp. i powstanie
wykres
x 2 3 5 6 10 11 12
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f(x) 2 2 2 4 4 2 6
23 lis 21:27
JULKA: jejku dziękuje najmocniej
23 lis 21:59
JULKA: Tylko nie rozumiem tego rysunku... dlaczego tak jest .?
23 lis 22:00
JULKA: ok rozumiem. tylko dlaczego 6 i 10 mają po 4 dzielniki a nie po 3.? Oraz dlaczego 12 zamiast 5
ma 6 dzielników.?
Proszę odpisać : )!
23 lis 22:56
Godzio: 10 −> 1,2,5,10
12 −> 1,2,3,4,6,12
23 lis 22:59
JULKA: no ok...ale tam w B nie ma przecież 10 i 12 ...
23 lis 23:02
JULKA: ok już kumam

A wiesz może jak zrobić zadanie 2.? Pomożesz mi.?Proszę : )
23 lis 23:09
Godzio: nie myśle, wiec zabardzo nie wiem jakie przykład mogą być
ale np. w sklepie
produktom przyporządkowuje się ich cene to chyba tak może być
23 lis 23:12
nacia: Hakuna matata
28 paź 17:49