1
Foxal: Jak naszkicowac taka funkcje f(x)=Ix2−1I/(x3−1)
29 sty 14:22
Frost: rozpisz wzory skróconego mnożenia potem opuść moduł i naszkicuj zgodnie z dziedziną.
29 sty 14:25
J:
1) dziedzina
2) rozpatrz 2 przypadki: x2 − 1 ≥ 0 oraz x2 − 1 < 0
29 sty 14:25
Foxal: sorki to jest funkcja Ix2−1I/(x3−x) Df:{−1;0;1}
Dla x∊(−∞;−1)∪(1;+∞) f(x)=1/x
dla x∊(−1;1)\{o} f(x)=−1/x
29 sty 14:40
Foxal: Df:R−{−1;0;1}
29 sty 14:40
Foxal: Dla jakiej wartosci parametru m rownanie f(x)=m ma jedno rozwiazanie?
29 sty 15:03