Wzor w postaci ogolnej,kanonicznej i iloczynowej
Ania1224: Jak moge zapisac wzor w postaci ogolnej, kanonicznej i iloczynowej,jesli znam tylko wspołrzedne
punktu (0,16), os symetrii = 1 i jedno z miejsc zerowych (−2)?
Prosze o pomoc
29 sty 13:14
Dawid: Wystarczająco danych masz
29 sty 13:17
Ania1224: Wiem o tym,ale nie mam pomyslu,jak rozwiazac to zadanie
29 sty 13:19
J:
f(x) = a(x−p)2 +q
f(0) = 16
f(−2) = 0
p = 1
29 sty 13:22
Frost:
29 sty 13:26
Frost: Przepraszam, mój rysunek jest zły.
29 sty 13:27