matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczu pochodną
Piotrek:
Obliczu pochodne cząstkowe wzgledem kazdej zmiennej u = 5x
1
1*4y
−
3+yln
2
*z
29 sty 11:37
J:
f'
x
= 4y
−3
*55x
10
f'
y
= − 5x
11
*12y
−4
+ ln
2
z f'
z
= y*2lnz
29 sty 11:47