matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
kalkulator:
Proszę o pomoc, bo mi nie chce wyjść prawidłowo. Oblicz promień okręgu wpisanego w podstawę czworościanu foremnego o objętości 9. Z góry dziękuję
28 sty 23:56
Mila:
a
3
√
2
V=9=
12
9*12=a
3
√
2
108=a
3
√
2
/*
√
2
108
√
2
=2a
3
54
√
2
=a
3
a=
3
√
54
*
3
√
√
2
a=
3
√
27*2
*
3
√
√
2
a=3
3
√
2
√
2
a
√
3
r=
6
3
3
√
2
√
2
*
√
3
r=
6
29 sty 00:06