całka pytanie
Michał: | | dx | | dx | |
Całka |
| =całka |
| =całka |
| | x2+x+1 | | (x+12)2+34 | |
| | dt | | x+12 | |
|
| =2√3arctg |
| |
| | t2+(√32)2 | | √32 | |
Δ=−3 p=−
12 q=
34 t=x+u{1}{2] dt=dx
dobrze to zrobiłem? Proszę o pomoc
28 sty 22:20
Dawid: tak
28 sty 22:24
Michał: na 100% dobrze? na e trapezie jest inaczej
28 sty 22:30
Dawid: to przekształć jeszcze to co masz za arctg(...)
28 sty 22:50
Michał: chodzi mi o to że ja mam przy arctg x+12 a tam jest 2x+1
28 sty 23:05
Michał:
28 sty 23:31
28 sty 23:32
Michał: ale ja jestem głupi masakra 9h całek i liczyć nie umiem. Dzięki
28 sty 23:35