matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy ! pochodne
Tate:
2
2(x−1)
3
− 8
Pomocy ! Czy pochodną funckji f(x)=(1 +
)
2
jest wynik
x−1
(x−1)
3
28 sty 21:43
Tate:
halo
ktos pomoze?
28 sty 22:07
john2:
Coś nie bardzo.
28 sty 22:27
john2:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%5B+%281+%2B+2%2F%28x-1%29+%29^2+%5D%27
28 sty 22:27
Eta:
x+1
f(x)= (
)
2
, x≠ 1
x−1
x+1
x+1
x+1
−2
−4(x+1)
f
'
(x)= 2*
*(
)
'
= 2*
*
=
x−1
x−1
x−1
(x−1)
2
(x−1)
3
28 sty 22:33