matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Na płaszczyźnie kartezjańskeij przedstaw figurę F, gdy:
Martyna:
F = {(x,y): x
2
+ y
2
≤ 9 i x − 2y + 2 <0
23 lis 14:45
M:
3 maj 15:44
M:
10 maj 17:10
Miś Uszaty:
x−2y+2=0 −2y=−x−2 2y=x+2
1
y=
x+1
2
1
Bez linii y=
+1 ale z brzegiem koła x
2
+y
2
≤9
2
10 maj 18:28