równania kwadratowe
holly : 1/3x2−2x+3=0
obliczy ktos mi detle bo zrobiłam ale co mi nie wychodzi
28 sty 19:39
Frost: pomnóż obustronnie przez 3
28 sty 19:40
holly : ja zrobiłam to tak
a=1/3 b=−2 c=3
b2−4ac
(−2)2−4 razy 1/3 razy 3
4−2/3 razy 3 =2
4−2=2
28 sty 19:42
Furiat: Δ=0.
28 sty 19:43
28 sty 19:43
holly : aaaaa a ja tak utrudniam i jak wyjdzie 0 delta to co liczymy −b/2a ?
28 sty 19:44
Furiat: Tak.
28 sty 19:46
holly : to bedzie tak −b/2a=2/2razy 1/3=2/2/3 tak ?
28 sty 19:48
holly : tak ?
28 sty 19:50
holly : furiat cos mi nie wychodzi
28 sty 19:53
holly : i co dalej z tym
28 sty 19:55