Całka z sin2x i sin1/2x
Yeager: Wszystko już mi się pomieszało, więc proszę o pomoc w związku z całką, robię podstawianie i
muszę scałkować sin2x i sin1/2x
Jak był na to schemat

?
28 sty 19:35
Furiat: " Szukajcie, a znajdziecie. " Tutaj udziela się wskazówek, a nie robi za ' jeleni ', którzy
wszystko odwalą za Ciebie. Przecież zależy nam na tym, żebyś dane zagadnienie zrozumiał, a nie
' prześlizgnął się ' przez nie i puścił w niepamięć.
28 sty 19:52
Eve:
no przecież podstawiasz 2x=t
1/2x=t
28 sty 19:54
Yeager: Gdybym nie szukała kolego, to bym się nie zwracał tutaj

robię całkę z x
3sin2x dx i podstawiłam za g'(x) = sin2x i nie wiem jak scałkować to żeby
otrzymać g(x)
Za wszystkie pomocne odpowiedzi dotyczące jednak mimo wszystko zadania będę wdzięczny!
28 sty 19:55
Eve: masz post 19.54
28 sty 20:01
Yeager: Dzięki wielkie

A możesz jeszcze pomóc z całką z xcos4x dx?
Bo podstawiam i podstawiam i podstawiam...
28 sty 20:20