trygonometria równania
jjjj: Sinx+sin2x+sin5x=0
28 sty 18:51
Kacper:
Własne pomysły?
28 sty 18:54
jjjj: Brak, jakby były to był nie prosił nikogo o rozwiązanie niestety
28 sty 19:01
Eta:
Czy na pewno dobrze przepisałeś to równanie?
28 sty 19:02
jjjj: Tak oprócz tego, że 2x i 5x są w nawiasach
28 sty 19:12
Kacper:
Zapewne błąd
28 sty 19:22
Eta:
Może takie:
sinx+sin(3x)+sin(5x)=0
28 sty 19:24
jjjj: Tak, jak mówie xd ma być sinx+sin(3x)+sin(5x)=0 innego błędu nie ma ze
28 sty 19:25
Eta:
Zobacz co napisałeś na początku postu!
28 sty 19:27
Kacper:
No to mamy winowajcę
28 sty 19:27
Eta:
sinx+sin(5x)= 2sin(3x)*cos(2x)
2sin(3x)*cos(2x)+sin(3x)=0
sin(3x)(2cos(2x)+1)=0
dokończ.......
i na przyszłość sprawdzaj co piszesz !
28 sty 19:29
jjjj: Ale później się poprawiłem noo

Ale dzięki !
28 sty 19:30
Eta:
28 sty 19:31