całka oznaczona
sebol: Oblicz pole figury ograniczonej liniami: y=x, y=−x2, y=2x
jak z tego obliczyć pkt przecięcia się tych lini?
28 sty 18:47
Eve: a narysuj sobie

albo rozwiąż ukłąd równań
28 sty 18:48
sebol: a którą funkcję przyjąć za tą która "grodzi" fiugrę od góry?
28 sty 19:05
Eta:
28 sty 19:09
Eve: największy i najmniejszy x bierzesz jako granice
28 sty 19:12
sebol: no tak to narysowałem sobie na kartce tylko nie miałem takiego przypadku zeby 3 linnie
ogradzały pole i teraz nie wiem jak to policzyc
28 sty 19:12
Saris: Jak wyznaczyć górną funkcję bez rysunku?
28 sty 19:12
sebol: mógłby ktoś zapisać tą całkę? Ja ją oblicze tylko nie rozumiem jak ją zapisać bo zawsze od
gónej granicy odejmowałem dolną a teraz są 3 i nie wiem jak to zapisać..
28 sty 19:14
Saris: musisz rozbić całkę na przedziały gdzie pole ograniczają tylko 2 funkcje.
28 sty 19:18