Witam mam pytanie jak wyznaczyc miejsca zerowe funkcji np:
Kori: Witam mam pytanie jak wyznaczyc miejsca zerowe funkcji np: −1/3x+2
I jak wyznaczyc punkty przeciecia funkcji y=2/3x+2
28 sty 18:32
Eve:
x0to taki argument, że f(x0)=0
a funkcje maja punkt wspólny, kiedy przyjmuja te same wartości
28 sty 18:34
Selfie: @eve nic nie zrozumialem
28 sty 18:35
Eve: przyrównaj f(x) do 0 i oblicz x
28 sty 18:37
Selfie: a y to +2 tak ?
28 sty 18:38
Eve: | | 1 | |
przeciez masz funkcję f(x)=− |
| x+2 i to jest twój y |
| | 3 | |
28 sty 18:45