matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
plisssss
Damian:
Proszę o pomoc w równaniach 1) −7(x+2)+4=3x 2) x2−{x3+1=16(x+6) 3) −(x−2)2+3(x−7)=2−(x−1)(x+1) 4) 3(2−x)>4−2x3 5) 1−3x2−4≤x+15 6) u(x−1)2{3}+23x2≤(x+1)2
23 lis 14:26