:) pomocy ..proszee
matma!: 1. funkcja f(x)= 2/(x−7) , dla x≠7. oblicz wartość pochodnej funkcji f dla x=−2
2.w pojemniku jest 10 monet. siedem jest prawidłowych, a trzy maja orły po obu stronach. losowo
wybraną monetą rzucono pięć razy i otrzymano pięć razy orła. oblicz prawdopodobieństwo, że
rzucono monetą z orłami po obu stronach.
28 sty 17:10
lolo:
ratunku
28 sty 17:10
J:
| | −2 | |
1) f'(x) = |
| ... podstaw i oblicz... |
| | (x−7)2 | |
28 sty 17:11
matma!: a nie da się innym sposobem : drzewkiem albo coś?
28 sty 17:17
matma!: znaczy sie to drugie zadanie
28 sty 17:18