:)
matma!: 1.osiem osób w tym X i Y, ustawiono losowo w szergu. oblicz prawdopoodbieństwo ze X i Y stoją
obok siebie, jesli wiadomo, że Y stoi na miejscu piatym.
2.Na kółku mamy, losowo rozmieszczonych szesć ponumerowanych kluczy, z których dokładnie jeden
otwiera dany zamek. oblicz prawdopodobieństwo, że czwarty klucz otwiera ten zamek, jeżeli
wiadomo, że pierwszy i drugi klucz nie otworzył tego zamku.
28 sty 16:53
matma!: ?
28 sty 17:18
J:
IΩI = 7!
A: OOOOYXOO = 6!
OOOXYOOO = 6!
| | 2*6! | | 2*6! | | 2 | |
P(A) = |
| = |
| = |
| |
| | 7! | | 6!*7 | | 7 | |
28 sty 17:18