Oblicz gradient funkcji
Kari: Oblicz gradient funkcji F(x)=X12+x2 w punkcie x1=2 i x2=2
Pokaż na rysuku.
Proszę o sprawdzenie i pomoc w wykresie.
grad F=[ dFdx ]=2x1=2*2=4
czy tak
grad F=[ dFdx1 ]=2x1=2*2=4
grad F=[ dFdx2 ]=0
Jak będzie wyglądał wykres? Czy jest to prosta przechodząca przez punkt (4;0) (x=4; y=0)?
28 sty 12:56
J: sama se suko oblicz
28 sty 13:01
Kari: sama se obliczyłam, proszę o sprawdzenie. Czytaj ze zrozumieniem
28 sty 13:03
Kari: Frost, możesz sprawdzić i doradzić?
28 sty 13:10
Kari: Kari: Oblicz gradient funkcji F(x)=X12+x2 w punkcie x1=2 i x2=2
Pokaż na rysuku.
Proszę o sprawdzenie i pomoc w wykresie.
grad F=[ dFdx ]=2x1=2*2=4
czy tak
grad F=[ dFdx1 ]=2x1=2*2=4
grad F=[ dFdx2 ]=0
Jak będzie wyglądał wykres? Czy jest to prosta przechodząca przez punkt (4;0) (x=4; y=0)?
28 sty 13:18
Kari: Poprawiłam. Może teraz?
28 sty 13:19