matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
john2:
x
2x
lim
x−>
∞
(
−
)
arctgx
π
Jakieś pomysły?
x
2
lim
x−>
∞
(
−
x )=
arctgx
π
x
2
x * arctgx
π
= lim
x−>
∞
(
−
) =
arctgx
arctgx
2
x −
x * arctgx
π
= lim
x−>
∞
=
arctgx
28 sty 11:17
john2:
Już
zrobiłem
, sorry za zamieszanie.
28 sty 11:22