matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calki
kybi:
Oblicz calke nieoxnaczona przez czesci xcosxdx prosze o pomoc
28 sty 10:25
J:
v' = cosx v = sinx u = x u' = 1 ... = xsinx − ∫sinxdx = xsinx + cosx + C
28 sty 10:27
kybi:
To juz jest odp/?
28 sty 10:30
J:
tak...
28 sty 10:31