zespolone
Tom: Mam równanie zespolone
Mógłby ktoś zerknąć czy delta mi dobrze wychodzi ?
z2 −z(3+3i)+2=0
delta= −18i−8
28 sty 00:00
Tom: /

?pomoze ktos
28 sty 00:15
dzika kotka: zastepca szeryfa Kipic
28 sty 00:28
dzika kotka: Eta i Mila juz sie nie liczą.....
28 sty 00:30
Tom: juz do jutro sie chyba nie naucze zostaje poprawkowa
28 sty 00:33
dzika kotka: jeżeli Kipic nie odpowie dostaje pierwsze ostrzeżenie w dziale zastepca szeryfa serwisu
matematyka pisz poczekamy jeszcze chwile
28 sty 00:34
Draghan: Delta?

Jak masz równanie zespolone, to rozpisz sobie z = a + bi.
Z niewiadomymi na jedną, z wiadomymi na drugą stronę.
Porównujesz współczynniki i dostajesz liczbę.
28 sty 00:42
dzika kotka: OFICJALNIE PIERWSZE OSTRZEŻENIE ...Kipic kandydatura KRYTAP przyjeta czekam na decyzje sztabu
odezwe sie niedługo
28 sty 00:42