matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt
edro:
mam podane |BC|=8 , |CA|=16 , mam obliczyć |AB|. miarę kątów |CAB| , |BAC| z tw pitagorasa wiemy ,że AB =14 , ale nie wiem jak zabrać się za kąty ..Proszę o pomoc
27 sty 22:41
Eta:
|AB|=
√
256−64
=
√
192
=8
√
3
8
1
cosα=
=
⇒ α= 60
o
to β= 30
o
16
2
27 sty 22:48
Eta:
Jak tam
edro
? żyjesz?
27 sty 23:03
5-latek:
Witam
Eta
Jeszcze zyje
27 sty 23:07
Eta:
27 sty 23:11