matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działania na potęgach
HAVA NAGILA:
27
[(3−
√
5
)
0,5
+(3+
√
5
)
0,5
]
−2
*[(
)
1
3
−128
0
]]
8
27 sty 22:27
Eta:
3
[(p{3−
√
5
+p{3+
√
5
)
2
]
−1
*(
−1)=
2
1
=(3−
√
5
+2
√
(3−
√
5
)(3+
√
5
+3+
√
5
)
−1
*
=
2
1
1
1
1
1
=(6+2
√
9−5
)
−1
*
= (6+4)
−1
*
=
*
=
2
2
10
2
20
27 sty 23:10
Eta:
Nagila Hava
też poszła spać?
27 sty 23:13
5-latek:
Na to wyglada
27 sty 23:20