matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całkowanie z liczbą e
Adam:
Prosze o pomoc
dx
∫
(e
x
+ e
−x
)
2
27 sty 21:43
Godzio:
e
x
+ e
−x
Zauważmy, że
= chx
2
dx
1
1
e
x
− e
−x
∫
=
tgh(x) + C =
*
4ch
2
x
4
4
e
x
+ e
−x
27 sty 21:51
Eve:
e
x
=t
27 sty 21:52