matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyć granicę
Ala:
1
lim 3
1−x
x→1 ten ułamek ma być na wysokości jak potęga
27 sty 19:24
john2:
1
lim
x − >1
+
3
1 / (1 − x)
= [ 3
1/0
−
] = [3
−
∞
] = [
] = ...
3
∞
lim
x − >1
−
3
1 / (1 − x)
= [ 3
1/0
+
] = ...
27 sty 19:46