matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc :)
Natalia:
Oblicz pole koła wpisanego w deltoid o polu 42cm
2
, którego obwód jest równy 28cm.
27 sty 18:22
M:
4 sie 06:02
#a:
P=42cm
2
Obw=28cm
2*P
84cm
2
Promień koła wpisanego r=
=
=3cm
obw
28cm
4 sie 12:31