27 sty 18:06
Eve: x2−2=t2
27 sty 18:10
Dawid: √x2−2=t−x
27 sty 18:11
aaa: Podstawiałem tak ale nie wychodzi:
t2 = x2 − 2
2tdt = 2xdx
a z tego co rozumiem powinno być 1x dx
27 sty 18:16
Dawid: to zrób podstawienie eulera
27 sty 18:17
Eve:
x=√t2+2
27 sty 18:18
Dawid:
√x2−2=t−x
x
2−2=(t−x)
2
x
2−2=t
2−2tx+x
2
−2=t
2−2tx
2tx=t
2+2
27 sty 18:22
Dawid: | | t2−2 | |
√x2−2= |
| pomyłka w ostatnim |
| | 2t | |
27 sty 18:23
aaa: Okej dzieki za pomoc.
27 sty 19:51
Dawid: Podstawiasz liczysz i masz
27 sty 19:52