27 sty 18:03
Dawid: | | 1 | |
∫ |
| dy= taka całka ? |
| | √(a2+y2)3 | |
27 sty 18:08
Eve:
| | 1 | | 1 | | y | |
∫ |
| dy= |
| arctg |
| =u⇒y=a*tgu |
| | a2+y2 | | a | | a | |
27 sty 18:09
Kamil_kamil: Zależy mi na tym aby wynik był dokładnie taki sam jak w odpowiedzi w wolframie. Potrzebuje go w
takiej formie, gdyż jest mi on potrzebny do wzoru z fizyki z działu Biota−Savarta. Nauczyciel
powiedział mi że nie mogę sobie tak po prostu tej całki napisać, tylko muszę ją wyprowadzić
27 sty 18:14
27 sty 18:15
Kamil_kamil: Podbijam
27 sty 18:41
Eve: napisałam ci skąd podstawienie, zrobiłeś to?
27 sty 20:00