matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
teoria mnogości
ewa:
Niech A
0
⊃ A
n
dla każdego n≥ 1, n∊ ℕ. Pokazać, że A
0
= [U
n=1
∞
(A
n−1
\A
n
)] ∪ ∩
n=0
∞
A
n
jakieś wskazówki?
27 sty 17:18