matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
maturzysta:
lim
x
(
−2)
x−>
∞
x+1
27 sty 15:19
Frost:
wspólny mianownik
27 sty 15:19
maturzysta:
i co dalej?
27 sty 15:50
pigor:
..., lim
x→
∞
(
x
x+1
− 2)= lim
x→
∞
x
x+1
− lim
x→
∞
2 = 1−2= −1 ...
27 sty 15:55