Wafel
Kels: Wafel do lodów ma kształt stożka o promieniu podstawy 1 i wysokości 2. Włożono do niego gałkę
lodów w kształcie kulki o promieniu 1.Oblicz odległość środka kuli od wierzchołka stożka.
27 sty 13:33
Frost: Czyżby 2?
27 sty 14:05
ax:
... NIEEEEEE
27 sty 14:34
Frost: 2 na stówe
27 sty 14:46
ax:
√5
27 sty 15:00
ax:

widzisz dlaczego nie 2
27 sty 15:04
Frost: Wiem, wiem

Na początku wychodziło mi
√5−1 ale nie tą odległość liczyłem
27 sty 15:08
alinka: jak to policzyliście?
25 sty 14:02
Mila:

|CS|=2
|AC|
2=1
2+2
2
|AC|=
√5
|OC|=
√5
25 sty 17:14
alinka: skąd 12 √5*|FS|= 12 *1*2 ?
26 sty 10:00
kochanus_niepospolitus:
wzór na pole trójkąta się kłania alinko
26 sty 10:26