Funkcja liniowa
kaa: LIczby m1 i m2, gdzie m1 < m2 są takimi wartościami parametru m, dla których proste (m+1)x
+3my + 6 i mx+ (3−m)y + m2 = 0 są równoległe. Zakoduj cyfry setek ,dziesiątek jedności liczby
100m2.
Proszę o pomoc, kompletnie nie wiem jak sie za to zabrać
27 sty 00:19
irena_1:
Proste o równaniach
Ax+By+C=0
ax+by+c=0
są równoległe, jeśli
Ab=aB
(m+1)(3−m)=m*3m
3m−m
2+3−m=3m
2
4m
2−2m−3=0
Δ=4+48=52
| | 2−2√13 | | 1−√13 | | 1+√13 | |
m1= |
| = |
| m2= |
| |
| | 8 | | 4 | | 4 | |
100m
2=25(
√13+1)≈115,14
1, 1, 5
27 sty 08:14
kaa: KUrcze robiłam to i wyszłą mi delta 52, zwątpiłam i stwierdziłam, że coś jest źle wiec
napisałam tutaj

a tu prosze dobrze
dziekuje i pozdrawiam!
27 sty 19:09