matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka krzywoliniowa
ada:
∫
K
(x+y)dx + x
√
y
dy, gdzie K jest krzywą zamkniętą utworzoną przez linie : y
2
=−x+2, x=0
26 sty 23:43
ada:
czy parametry będą takie :x(t)= a cost, y(t)=a sint, t∊(π/2, 3/2π)
27 sty 11:40
Gray:
Nie.
27 sty 15:21