matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
mentosss:
∫1/(x
√
x−9
) dx pokaże ktoś krok po kroku?
26 sty 22:46
Eve:
ja bym podstawiła t
2
=x−9
26 sty 22:50
Dawid:
1
∫
dx=...
x
√
x−9
t=
√
x−9
t
2
=x−9 x=t
2
+9 dx=2dt A widać, że mentosss ma wylane
26 sty 23:08