matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie pilne
Karol:
Równania pilne Karol: Potrzebuje pomocy. Nie mogę sobie poradzić z takim układem równań i
1
+i
2
+i
4
=2 i
2
−i
3
+i
4
=5 i
1
−2i
2
−3i
3
=−10 2i
2
−4i
4
=10 Gdybym mógł prosić kogoś o rozpisanie tego układu bym był bardzo wdzięczny
26 sty 19:37