granica
Combo: Granica :
lim n−−−−>
∞ √2n+1−
√2n−1 =[
∞−
∞]
Próbowałem z tw. o 3 ciągach ,na nic
26 sty 19:34
Eve: wyłącz pod pierwiastkiem 2n
26 sty 19:35
Combo: Zrobiłem a ile to : lim n→
∞ √2n 
? =
∞?
26 sty 19:37
john2: Może lepiej pomnożyć licznik i mianownik przez √2n +1 + √2n −1
26 sty 20:03
Mila:
lim
n→∞ (
√2n+1−
√2n−1)=
| | √2n+1+√2n−1 | |
=limn→∞ (√2n+1−√2n−1)* |
| = |
| | √2n+1+√2n−1 | |
| | 2n+1−2n+1 | |
=limn→∞ |
| = |
| | √2n+1+√2n−1 | |
26 sty 20:29
Combo: dzięki!
26 sty 20:35
Combo: Najpierw robiłem z tw. o 3 ciągach ,jednak nic to nie dało ,później włąsnie przez sprzężenie
pisałem tylko nie dokończyłem a to proste było
26 sty 20:36