matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę.
Lukasz:
Oblicz całkę. 5
x
2
−4
1
25
5
∫
dx = ∫ (x−2)dx = [
x
2
−2x] = [
−10]−0=
x+2
2
2
2
0
5
W odpowiedziach natomiast jest wynik: −
.
2
Pytanie tylko CZEMU! Proszę o pomoc
Pozdrawiam
26 sty 19:22