Pochodne
gość: Pochodna 10
x pierwszego,drugiego i trzeciego rzędu? Pomoże ktoś,bo pierwszego ze wzoru
wychodzi mi 10
xln10 i dalej nie wiem
26 sty 18:30
PW: Przecież (ln10) to stała.
26 sty 18:40
gość: czyli jak to będzie wyglądać?
26 sty 18:43
Janek191:
f(x) = 10x
f'(x) = 10x ln 10
f" (x) = ln 10 *10x ln 10 = 10x*( ln 10)2
26 sty 18:50
gość: to f'''(x)=10x*(ln10)3 ?
26 sty 19:02
gość: sprawdzi ktoś?
26 sty 19:08
gość: 
26 sty 19:10
gość: 
26 sty 19:15
PW: Więcej pewności siebie! Przecież rozumiesz ...
26 sty 19:42