logarytmy
holly : liczba log na dole 2 obok 12 nie jest równa liczbie .
a) 1+log na dole 2 obok 6.
b) 2+log na dole 2 obok 3.
c) 3+log na dole 2 obok 4/3.
d) 4−log na dole 2 obok 4/3.
26 sty 17:34
J:
log212 = log22 + log26 = 1 + log26 = 1 + log22 + log23 = 2 + log23
26 sty 17:36
holly : ja tez tak zrobiłam ale musi wyjsc 3+log na dole 2 obok 4/3 nie wiem czemy
26 sty 17:37
holly : to jak to bedzie
26 sty 17:42
holly : to jak pomozecie
26 sty 17:48
5-latek: No bo ma byc nie jest rowna a zostalo policzone ze jest rowna
27 sty 11:28