logarytmy cd ..
Holly : ile wynosi :
2log na dole 4 obok 1/16 =?
1) −4
2)1/4
3)pierwiastek z 2
4)16
26 sty 17:21
Holly : 2 do potegi log na dole 4 obok 1/16
26 sty 17:22
J:
| | 1 | |
log4 |
| = = log416−1 = −1*log416 = −1*2 = −2 |
| | 16 | |
26 sty 17:23
Holly : heh hej ale zadanie jest takie 2 do potego logarytm na dole logarytmu jest 4 a obok 1/16
26 sty 17:24
J:
..jesli jest 2 na poczatku .. to = 2*(−2) = − 4
26 sty 17:24
Holly : a zapiszesz to w całosci jak to ma byc pliss
26 sty 17:26
J:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
m =log4 |
| = |
| log216−1 = − |
| *4 = −2 i 2m = 2−2 = |
| |
| | 16 | | 2 | | 2 | | 4 | |
26 sty 17:29
Holly : ok dzieki a dlaczego napisałes 1/2 zamiast 2 to jest jakas róznica czy nie
26 sty 17:30
26 sty 17:33
holly : aha ok czyli musze nauczyc sie wzory
26 sty 17:35