Wyznacz rozwiązanie równania różniczkowego
marta689: a) y'\y=x\x2−2
b)y'\y=cos x\sin x−2
c)y'\y=x sin x2
26 sty 09:52
J:
równania o zmiennych rozdzielonych ..
... całkujesz obustronnie ..
26 sty 10:13
J:
| | 1 | | x | |
1) |
| dy = |
| dx ... |
| | y | | x2−2 | |
26 sty 10:19
marta689: A mógłby ktoś na podstawie jednego przykładu napisać jak to po kolei się robi?
26 sty 11:27
J:
| | 1 | | 1 | |
1) lnIyI = |
| lnIx2−2I+ C ⇔ lnIyI = |
| lnI(x2−2)*CI ⇔ y = ln[(x2−2)*C]1/2 |
| | 2 | | 2 | |
26 sty 11:42