paulinka-POMOCY!!!: prosze o pomoc pilne

a) 3przez 2
√5
b).
√3 przez 2
√3−4
c)
√2−5 przez 4+3
√2
22 lis 21:19
A: 3 2√5 6√5 3√5
−−−−−−− * −−−−−−−− = −−−−−−−− = −−−−−−−
2√5 2√5 20 10
22 lis 21:22
paulinka-POMOCY!!!: a dlaczego wyszlo 20
22 lis 21:25
A: 3 2√3 + 4 6√3+12 6√3+12 −6−3√3
−−−−−− * −−−−−− = −−−−−−− = −−−−−−− = −−−−−−
2√3 − 4 2√3 + 4 12−16 −4 2
22 lis 21:27
A: 2√52 = √202 = 20
22 lis 21:28
ak1: Należy usunąc niewymiernośc z mianownika
| 3 | |
| licznik i mianownik pomnożyc przez 2√5
|
| 2√5 | |
22 lis 21:29
A: c) robisz tak jak b)
mnożysz przez (4−3√2)/(4−3√2)
Powinno wyjsc (26−19√2)/2
22 lis 21:30
ak1: Poszło za szybko ale dokończ
22 lis 21:30
paulinka-POMOCY!!!: aha... a przylkad c)
22 lis 21:32