prawdopodobieństwo
Dejnowi: Rzucamy 5 razy kostką do gry. Jakie jest prawdopodobieństwo, dokładnie 3 razy wypadnie wartość
nie większa niż 4?
26 sty 02:48
chyba tak: 4/6 + 4/6 + 4/6 * 2/6 + 2/6
26 sty 08:22
J:
Schemat Bernouliego:
n = 5
k = 3
| | 1 | | | |
q = |
| P5(3) = | *(1/2)3*(1/2)2
|
| | 2 | | |
26 sty 08:36
J:
| | 2 | | 1 | |
..drobna korekta: p = |
| oraz q = |
| .. |
| | 3 | | 3 | |
26 sty 08:41
Dejnowi: a kombinacje gdybym chciał użyć to jak musiałaby wyglądać treść? Strasznie mi się kombinacje z
bernoulim się mylą
26 sty 13:48
Dejnowi: Podbijam
26 sty 18:54
Mila:
np.
3 razy wypadnie czwórka.
26 sty 19:39