f.wymierna
pilnie proszę o pomoc: Wykres funkcji g powstal przez przesuniecie wykresu funkcji f o wektor u . Podaj wzór funkcji g
okresl jej dziedzine i zbior wartosci . naszkicuj wykres funkcji g i odczytaj z niego dla
ktorych argumentow funkcja przyjmuje wartosci nalezace do przedzialu (0;2)
f(x) = 2/x
u = [1,2]
25 sty 22:07
Janek191:
→
u = [ 1 ; 2]
więc
D
g = ℛ \ { 1}
ZW = ℛ \ { 2}
Dla x ∊ ( −
∞ ; 0) funkcja g przyjmuje wartości y ∊ ( 0 ; 2)
26 sty 08:10
5-latek:

To jest wykres tej funkcji
26 sty 09:35