oblicz?
nick: b) (145 − 2120) *47
c) √6−√6−√4
d) (3√2+√18−2√8)*√2
e) (2√6+6)*(2√3−3√2)
f) (23√145+ 3√−813) * 3√−0,12
25 sty 21:42
Eve:
b) wspólny mianownik w nawiasie to?
25 sty 22:02
5-latek: Widzisz
Eve Wrocil nasz kolega wojtas
25 sty 22:03
Eve: ale znowu się mnie wystraszył, wie, że gotowca nie napiszę, tylko będę drążyła
25 sty 22:11
Eve: wojtas

może ktoś inny to zrobi, ja się stąd zmywam do innych zadań
25 sty 22:12
5-latek: Wspolny mianownik w nawiasie to 20
| | 14*4 | | 21 | | 4 | | 56 | | 21 | | 4 | | 45 | | 4 | |
( |
| − |
| )* |
| = ( |
| − |
| )* |
| = |
| * |
| = policz |
| | 5*4 | | 20 | | 7 | | 20 | | 20 | | 7 | | 20 | | 7 | |
NO ja CIe przepraszam ale TY jestes w liceum i nie znasz zasad dzialania na ulamkach ?
25 sty 22:14
5-latek: | | 35 | | 4 | |
Oczywiscie |
| * |
| −−−czeski blad |
| | 20 | | 7 | |
25 sty 22:17