matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asymptoty
student:
Asymptoty funkcji : 2x − arccos(1/x) Dziedzina x∊<−1,0)U(0,1> lim przy x −−> −1+ = −2 − arccos(−1) = −2 − ( π − ) = −2 − π lim przy x −> 0− = 0 − arccos(−
∞
) ? ma ktoś jakiś pomysł na znalezienie tych asymptot ?
25 sty 21:15
student:
π
25 sty 21:21
student:
Δ
25 sty 21:33
student:
Ω
25 sty 21:56