Wykresy funkcji
5-latek:

Zadani . Narysuj wykresy funkcji y=|sgn(x)| i y=sgn(|x|)
Moiim zdaniem wykres tych funkcji powinien wygladac tak :
W drugim poscie narysuje wykres tych funkcji w programie rysujacym wykresy (gdzie po osi OY
jest narysowana pogrubiona linia od <0 1>
Moze ktos wyjasnic dlaczego ?
25 sty 21:03
5-latek:

W programie jest narysowane tak
Pytaja jeszce co jest obrazem wykresu tych funkcji i funkcji y=a w symetrii S
y
Wiec tak : Obrazem wykresow bedzie ta sama prosta
25 sty 21:07
Eve: obraz ok
nad resztą pracuję
25 sty 21:12
5-latek: Dobrze

Strona do programu to www.marspe.eu−wykresy
25 sty 21:16
Eve: tylko, że nie rozumiem jednego, ta funkcja przyjmuje tylko wartości −1,0,1 dla określonych x,
dlaczego dla 0 przyjmuje więcej niż 1 wartość, to już nie jest funkcja
25 sty 21:18
Mila:
Najlepiej ręcznie rysować takie wykresy. Programy płatają czasem psikusy.
25 sty 21:21
5-latek: No bo tak |0|=0
|1|=1 i |−1|=1
25 sty 21:21
5-latek: Dobry wieczor
Milu
Pozdrawiam
Pozniej bede mial tez narysowac wykres y=x+sgnx(zadanie nr 30 strona 118 ) i tez na wykresie sa
te czerwone kreski .
25 sty 21:27
Mila:
25 sty 21:33
5-latek: Przepraszam ze tak pozno odpisuje ale dopiero zajrzalem do tego tematu
Dziekuje CI bardzo za wykres

Jutro juz ide do pracy na 15:00 do 22:00 (caly tydzien wiec do poludnia troche sie poucze a
wieczorem jak wroce z pracy bede wstawial zadania ktore nie rozumiem .
Jeszcze raz dziekuje
25 sty 23:04
Mila:
Dobranoc
25 sty 23:18
5-latek: Dobranoc
Milu
25 sty 23:19