matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
eweliay:
Dana jest funkcja w postaci f(x)=2x
2
+bx+c. Znajdź takie wartości współczynników b i c, dla których miejscami zerowymi podanej funkcji są liczby -1 i 3
20 paź 18:33
nik:
rozwiąż równania : 2-b+c=0 i 18+3b+c=0
20 paź 20:29