Rozwiąż równanie kwadratowe:
Andrew:
Proszę pomóż mi!
1.) x3 − 6x2 − 11x + 66 = 0
25 sty 16:04
Stachu: x2(x−6)−11(x−6)=0
(x2−11)(x−6)=0
x=6 x=√11 x=−√11
25 sty 16:07
Andrew: Wspólnym pierwiastkiem równania ( x2 − 1 ) ( x − 10 ) ( x − 5 ) = 0 spełniają warunek
25 sty 16:18
Andrew: Sorry Wspólnym pierwiastkiem równania ( x2 − 1 ) ( x − 10 ) ( x − 5 ) = 0 oraz U{ 2x − 10 }{x
− 1} = 0 jest liczba
25 sty 16:23
Andrew: pomóż mi
25 sty 16:23
Stachu: (x2−1)(x−10)(x−5)=0
Jeżeli to drugie to (2x−10)(x−1)=0
to rozwiązaniem bd x=1 i x=5
jeżeli chodzi o coś innego to napisz
25 sty 16:26
Andrew: Pierwiastki x
1, x
2 równania 2(x +2)(x−2)=0 spełniają warunek
Jak rozwiązać

?
25 sty 16:35